Warren Buffett
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Oameni de Afaceri / Warren Buffett

Warren Buffett

Reseteaza Micsoreaza Mareste


30 august 1930

Zodiac european: Fecioara | Zodiac chinezesc: Cal

Warren Edward Buffett s-a nascut pe 30 august 1930 in Omaha, Nebraska. Parintii lui, Howard si Leila Buffet, s-au cunoscut pe vremea cand lucrau la un ziar scolar al Univesitatii din Nebraska. Atunci cand Warren, mijlociul familiei s-a nascut, Howard era congresman al U.S.

Tanarul Warren era fascinat de numere, avand inca de pe atunci o inclinatie spre afaceri. El a lucrat ca vanzator de bilete si vanzator in aprozarul familiei lui, fiind in acelasi timp capabil sa-si impresioneze prietenii cu diferite statistici - stia pe de rost care este populatia fiecarui stat din America.

La 11 ani, el a cumparat primele actiuni in cadrul firmei de brokeri a tatalui sau. Chiar si la 11 ani el nu era prea tanar pentru a afla ca rabdarea este o virtute - si-a vandut actiunile cu numai 5 $ profit, in loc sa aiba rabdare sa vanda aceleasi actiuni cu un profit de 200 de dolari atunci cand a crescut piata brusiera.

Chiar si in timpul liceului, Warren s-a dovedit a fi un antreprenor formidabil. Warren a cumparat 40 de hectare in Nebraska la varsta de 14 ani. Desi nu tinea neaparat sa urmeze o facultate, el s-a inscris la University of Pennsylvania si s-a transferat apoi la University of Nebraska unde a devenit fascinat de cartea lui Benjamin Graham, ”The Intelligent Investor”. Cartea i-a intarit convingerea ca este important sa investesti si sa cauti actiunile care sunt subevaluate de bursa.Acest articol a fost citit de 2797 vizitatori

  • Warren Buffett
  • Warren Buffett
  • Warren Buffett
  • Warren Buffett
  • Warren Buffett
Galerie Foto [5]


Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau