Vladimir Putin
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Politicieni / Vladimir Putin

Vladimir Putin

Reseteaza Micsoreaza Mareste


7 octombrie 1952

Zodiac european: Balanta | Zodiac chinezesc: Dragon

Vladimir Putin s-a nascut pe 7 octombrie 1952 in Leningrad, fosta Uniune Sovietica. El este fiul unui fost ofiter al marinei navale si al unei lucratoare in fabrica.
In 1975 el a absolvit Leningrad State University, cu specilazarea in drept international. Imediat dupa absolvire, el s-a inrolat in KGB.

Dupa ce si-a terminat instruirea in Leningrad si Moscova, el a fost trimis in Germania de Est in 1985. Aici a stat timp de 5 ani, pana la reunificarea Germaniei. Dupa ce s-a intors in Leningrad, el a acceptat o slujba de profesor la fosta lui universitate. In 1991 el a iesit definitiv din KGB. In timp ce era profesor, Vladimir a intrat in politica cu ajutorul unui vechi prieten, Anatoly Sobchak.

Sobchak era fostul profesor al lui Vladimir din timpul facultatii, la momentul respectiv fiind primarul Leningradului. Vladimir a intrat sub aripa lui Sobchak, iar in vara lui 1991, el se ocupa deja de problemele legata de investitiile din strainatate, bineintels sub juridstictia primarului. Vladimir a avut de suferit atunci cand i s-a imputat faptul ca face afaceri ilegale in exportul de metale, dar a ramas in functie pana in anul 1996.

In 1997, el a fost ales de Boris Yeltsin in functia de sef adjunct al staff-ului prezidential, una din multele slujbe pe care le va avea sub comanda lui Yeltsin.
Dupa ce a lucrat ca sef de securitate in cadrul FSB, el a fost investit de Yeltsin in functia de prim ministru in anul 1999. Dupa demisia surpriza a lui Boris Yeltsin, Vladimir a castigat alegerile.Acest articol a fost citit de 2696 vizitatori

  • Vladimir Putin
  • Vladimir Putin
  • Vladimir Putin
  • Vladimir Putin
  • Vladimir Putin
Galerie Foto [5]


Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau