Michelle Obama
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Politicieni / Michelle Obama

Michelle Obama

Reseteaza Micsoreaza Mareste


17 ianuarie 1964

Zodiac european: Capricorn | Zodiac chinezesc: Iepure

Michelle LaVaughn Robinson s-a nascut pe 17 Ianuarie 1964, in Chicago, Illinois. Fiica unei secretare si a unui angajat de oras, Michelle Obama isi aminteste cu tandrete de mesele comune ale familiei si de jocurile regulate de Monopoly in casa lor din South Shor.

Ea a fost un cititor avid si acesta a fost unul din motivele penru care ea a sarit peste clasa a doua de scoala. La liceul Whitney Young, si-a mentinut statutul onorabil, a fost trezorier in consiliul elevilor si a devenit prietena apropiata cu Santita Jackson, fiica unui activist al dreptului civil, Jesse Jackson.

Dupa absolvire, Michelle Obama a urmat Universitatea Princeton, unde a primit o diploma in Arte cu o concentrare in sociologie. Scoala de Drept de la Harvard a fost urmatorul pas al ei, iar acolo, Michelle Obama a completat cu o diploma ca jurist si a fost o membra a comunitatii Afro-Americane a scolii.

Ea a participat in mod regulat la mitingurile care sustineau un personal didactic de diferite etnii.
Dupa Harvard, Michelle Obama s-a alaturat firmei nationale de avocatura Sidley Austin in biroul din Chicago. Acolo l-a intalnit pe Barack Obama, pe care initial l-a rugat sa-i fie mentor. De atunci relatia lor a avansat si a rezultat un mariaj in 1992.

Cariera ei a avansat, iar dupa Sidley Austin, ea a lucrat ca asistenta a primarului orasului Chicago, iar in 1993, ea s-a alaturat grupului non – profit, Public Allies. Lucrand ca sa promoveze activitatea tanara in sectorul guvernamental non- profit, ea a inregistrat un recort in strangerea de donatii, pe care-l detine si azi.

In 1996, Michelle Obama a inceput o asociere de lunga durata cu Universitatea din Chicago. Intai a fost Asociata Decanului pentru Serviciile Studentilor, unde a supravegheat avansarea centrului de servicii al comunitatii din universitate. Sase ani mai tarziu, a lucrat pentru spitalele universitatii, devenind Vicepresedintele Comunitatii in Afaceri Externe, in 2005.Acest articol a fost citit de 3576 vizitatori

  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
  • Michelle Obama
Galerie Foto [5]


Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau