Colin Powell
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Politicieni / Colin Powell

Colin Powell

Reseteaza Micsoreaza Mareste


5 aprilie 1937

Zodiac european: Berbec | Zodiac chinezesc: Bivol

Colin Luther Powell s-a nascut pe 5 aprilie 1937 in Harlem, New York. El a fost crescut in Bronx de parintii Luther Theophilus si Maud Ariel Powell, amandoi emigranti jamaicani. Dupa ce a absolvit Morris High School, in 1954, Collin a decis sa studieze geologia la City College of New York, pe care a absolvit-o in 1958. Cu diploma la brat, el s-a inrolat in armata U.S. in cadrul programului ROTC.

Colin Powell si-a primit instruirea de baza la Fort Benning din Georgia. Dupa cativa ani in care a stat in armata - a fost ofiter al celui de-al 23-lea batalion de infanterie in razboiul din Vietnam din 1968, el s-a intors la o viata normala si s-a inscris la George Washington University in Washington D.C, pentru a-si putea obtine MBA-ul, in 1971.

El a obtinut o bursa din partea Casei Albe in 1972, dar in 1973 s-a intors in armata ca si comandat al primului batalion din infanteria 32 in Korea. De pe front el s-a intors la Casa Alba unde a fost asistent executiv al departamentului de aparare in timpul administratiei Carter. Colin Powell a fost numit apoi asistent militar al secretarului apararii, functie pe care a ocupat-o din 1977 pana in 1980, in timpul administratiei Reagan. In 1987 a primit functia de consultant pe probleme de siguranta nationala.

Atunci cand a fost numit presedinte al Joint Chiefs of Staff in 1989, el a devenit cel mai tanar om care ocupa aceasta functie, fiind in acelasi timp si primul afro american. El a ocupat cea mai inalata functie din Pentagon, atunci cand trupele americane au fost trimise in Razboiul din Golf in 1991. Operatiunea ‘Desert Storm’ avea sa inceapa, operatiune incununata de succes, in mare parte datorita lui Collin Powel. Dupa retragerea sa din armata, lui Collin i-au trebuit doi ani pentru a-si putea termina cartea: My American Journey. Cartea a devenit un bestseller.Acest articol a fost citit de 3342 vizitatori

  • Colin Powell
  • Colin Powell
  • Colin Powell
  • Colin Powell
  • Colin Powell
Galerie Foto [5]


Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau