Bill Clinton
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Politicieni / Bill Clinton

Bill Clinton

Reseteaza Micsoreaza Mareste


19 august 1946

Zodiac european: Leu | Zodiac chinezesc: Caine

Bill Clinton s-a nascut pe 19 August , 1946, in Hope, Arkansas.
La varsta de 14 ani, William Blythe si-a schimbat numele in William Clinton, dupa numele tatalui sau vitreg. Deoarece tatal lui a murit inainte ca el sa se nasca, figura masculina din viata lui a devenit noul sot al mamei sale. Tatal sau adoptiv nu s-a remarcat neaparat prin iubire, ci mai mult prin abuz atat verbal cat si fizic. De cele mai multe ori, fratele lui Bill, Roger, era cel ce prevenea certurile in familie.

Bill Clinton si-a indreptat atentia spre muzica si educatie, devenind un foarte bun si talentat cantaret la saxofon. O intalnire cu presedintele John Kennedy in 1963 l-a facut sa-si schimbe optiunile. Decizia i s-a intarit dupa ce Bill a ascultat discursul lui Martin Luther King -“I Have a Dream”, discurs pe care mai apoi l-a invatat pe de rost.

Dupa ce si-a terminat cursurile la Georgetown Oxford si la Yale - unde si-a luat diploma de doctor in domediu juridic, el s-a implicat intr-o campanie politica din Texas alaturi de Steven Spielberg - cel care urma sa devina faimos la Hollywood.
Dupa o scurta perioada in care a fost profesor la University of Arkansas, Bill Clinton a intrat in politica in anul 1974. Patru ani mai tarziu a castigat alegerile, devenind guvernator al statului Arkansas. Cel mai tanar guvernator din America, el s-a implicat in proiectele de educatie si sanatate din statul sau, fiind dat afara la noile alegeri din 1980. In 1982 si-a primit slujba inapoi, iar in urmatorii 10 ani el a stabilizat educatia si sanatatea, ajutandu-si insa si statul sa cresca din punct de vedere economic.

In 1992 si-a extins aspiratiile politice si a candidat la presedintie. Folosindu-se de carisma sa in timpul campaniei -a cantat chiar si la saxofon in timpul The Arsenio Hall Show- Bill a reusit sa castige alegerile din acel an in detrimentul lui George H.W. Bush.Acest articol a fost citit de 2948 vizitatori

  • Bill Clinton
  • Bill Clinton
  • Bill Clinton
  • Bill Clinton
  • Bill Clinton
Galerie Foto [5]


Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau